Sveti Franjo Asiški

 2022.

Knjiga je obogaćena predgovorom mons. Jorgea Ramosa, napisanim 27. kolovoza 2022. godine u Curitibi, Brasilu, posebno za ovo izdanje knjige.

Korice knjige krasi, na prednjoj strani umjetnička slika Franciscoa De Zurbarana “Sveti Franjo u molitvi”, a na stražnjoj strani vitraž sv. Franje u crkvi Svete Tereze u Beaconsfieldu, postavljen u sjećanje na Gilberta i Frances Chesterton.

Općenito je prihvaćeno da je životopis sv. Franje Asiškog, što ga je napisao G. K. Chesterton, najbolji prikaz života svetoga Franje – prikaz koji pogađa u samu srž.

“Prikaz sv. Franje Asiškog modernim jezikom moguće je napisati na jedan od tri načina. Pisac mora izabrati koji će od njih primijeniti; a treći način, koji je ovdje prihvaćen, na neki je način najteži od svih. Ili bi barem bio najteži kada druga dva ne bi bila nemoguća.” Gilbert Keith Chesterton

PROČITAJ VIŠE

Književnici povezani s Gilbertom Keithom Chestertonom


»Otkrio je činjenicu koja je svim romanticima poznata — da se avanture događaju na suhoparne dane, a ne na sunčane. Kada je žica monotonije najčvršće zategnuta, tada ona puca stvarajući zvuk nalik pjesmi.«

Napoleon od Notting Hilla